“Wat is de invloed van mindset op mijn resultaten”

Je wil jezelf ontwikkelen, welke invloed heeft jouw mindset?

Het lijkt aantrekkelijk om je alleen te focussen op je eigen doelen, een ander zal het immers niet voor je doen. Sterker nog, anderen zijn ook gefocust op hun eigen doelen. Waarom zou jij het anders moeten doen? Bedenk dan dat in verreweg de meeste gevallen jij voor een groot deel afhankelijk bent van anderen. Ben je bijvoorbeeld een account manager dan kun je voor wat betreft de oplevering van je project afhankelijk zijn van een projectmanager om de klus te klaren.  

Ieder mens kan in meer of mindere mate zowel een interne als een externe mindset hebben onder verschillende omstandigheden. Er bestaan geen mensen die volledig intern of extern zijn. Maar wat is eigenlijk je impact als je meer intern gericht bent? En past dit bij het resultaat dat je voor ogen hebt?

Een foute aanname is dat wanneer je alleen focust op jouw doel de kans het grootst is dat je jouw doel te bereikt. Wanneer je namelijk op jezelf gericht bent ben je geneigd anderen en hun doelen minder of niet te zien. Vergelijk het maar eens met je kijkrichting. Als je voorruit kijkt zie je niet wat er achter je gebeurt. Als jij de doelen van je collega’s niet ziet en zij die van jou niet, hoe moeilijk zal het dan zijn om zaken goed op elkaar af te stemmen? Zo’n proces voelt stroperig, is tijdrovend, kost bakken met energie en levert uiteindelijk niet het gewenste resultaat voor beide partijen.

Kan het ook anders?

Ja dat kan zeker anders. Er zijn triggers die eraan bijdragen dat je intern gefocust raakt. Als je die triggers kent is het makkelijker om je eigen interne focus te herkennen, het effect daarvan op anderen en dat wat je wenst te bereiken. Daarbij kun je gebruik maken van een structuur die je helpt om het effect van jouw inspanningen in postitieve zin te vergroten.

Hoe intern of extern gericht ben jij?

Als je een stip zou moeten zetten op de lijn tussen intern en extern waar zou je jezelf dan plaatsen?

Doe hier het gratis mindset assessment en ontdek hoe in/extern gericht je werkelijk bent.

Bekijk hier de trainingen en worskhops die je helpen om je resultaten te verbeteren.

Training Arbinger Externe Mindset

Deze workshop leidt tot een verandering van mindset en voorziet de deelnemers met tools om zelfbewustzijn, verantwoordelijkheid en samenwerking te verbeteren.

Training Arbinger E/M leiderschap

Deze workshop voorziet deelnemers van managementtools die bijdragen aan het werken met de juiste mindset van leiding gevende en de mensen met wie ze samenwerken.

Training Persoonlijke Effectiviteit

Ontdek hoe jij het beste uit jezelf naar boven haalt. Met deze training doorbreek je patronen, leer effectief je tijd te besteden en vergroot je jouw reflecterend vermogen.

WORKSHOP ONTWIKKELEN & IMPLEMENTEREN VAN DE EXTERNE MINDSET

Deze interactieve tweedaagse cursus biedt deelnemers de mogelijkheid kernbegrippen grondig te verkennen en te internaliseren in discussies geleid door een gecertificeerde facilitator. De cursus wordt onderbroken door video’s, individuele en groepsoefeningen, een-op-een delen en de toepassing van de tools voor situaties op de werkplek waarmee de deelnemers worden geconfronteerd.

Als onderdeel van deze training ontvangen medewerkers acht wekelijkse video’s ter illustratie van de externe mindset in de praktijk, met oproepen tot actie die werknemers uitnodigen om de externe mindset aan te nemen, te implementeren en te operationaliseren in hun dagelijkse werk. Het videopakket bevat een handleiding met oefeningen voor gebruik met elke video. De video’s zijn vooral effectief als ze door groepsleden als een groep worden bekeken en besproken.

Deelnemers leren om:

Regelmatig de impact te evalueren van hun manier van denken en gedrag

Te werken op manieren die samenwerken, en effectieveteit ten goede komen

Hun prestaties te evalueren en zichzelf verantwoordelijk te houden voor hun impact

Op een positief manier anderen beïnvloeden

Hulpmiddelen te gebruiken om individuele en teamuitdagingen aan te pakken en conflicten op te lossen

Aanbeveling:
Het is nuttig om de boeken De Box, Anatomie van de vrede en/ of De externe mindset te lezen, omdat de ideeën die in deze boeken worden gepresenteerd, de fundamentele concepten en taal introduceren waarop deze workshop is gebaseerd.

Deze workshop is geschikt voor personen die:

Hun begrip willen vergroten van de principes van Arbinger en deze toe willen passen in hun eigen leven en werk

Hun inzicht willen vergroten in de praktische implicaties van het werk van Arbinger binnen een organisatie

De waarde willen onderzoeken van het inzetten van Arbinger bij veranderingen in hun organisatie

Schrijf je nu in voor een workshop!

WORKSHOP EXTERNE MINDSET VAARDIGHEDEN VOOR MANAGERS EN LEIDINGGEVENDE

Dit programma voorziet leiders van tactische managementtools die ervoor zorgen dat zij en hun medewerkers werken met een externe mindset. Deelnemers leren hun eigen impact te beoordelen in het ontwikkelen van hun teams. Ze leren hoe ze moeten leiden op een manier die een externe mindset bevordert gedurende de gehele proces van selectie en werving tot aan aannemen en performance management. Het programma omvat een proces voor performance management en hulpmiddelen waarmee leiders medewerkers stimuleren om zelf verantwoordelijkheid te nemen. Leiders  zijn hierdoor beter staat anderen te ontwikkelen en zichzelf verantwoordelijk houden voor de resultaten. Deze zelfverantwoordelijkheid is veel effectiever en motiverender dan de standaardaanpak waarin leiders hun werknemers verantwoordelijk houden. De workshop beslaat de hele proces rondom een medewerker. Dit bevat:

* Het bepalen van mindset en potentieel talent bij het selecteren en aannemen     van nieuwe medewerkers

* Prestaties bevorderen door de werknemer toe te staan ​​verantwoordelijkheid     en verantwoordelijkheid te ontwikkelen

* Omgaan met het aanpsreken van medewerkers op hun gedrag

Resultaten en uitkomsten

Leiders zullen leren om:

  • Gebruik te maken van interview vragen die hen helpen om werknemers met een externe mindset te selecteren
  • Effective aanname & oriëntatieprocessen te implementeren
  • Verantwoordelijkheid voor prestatienormen te verhogen
  • Door medewerkers geïnitieerde maandelijkse evaluaties en prestatiegesprekken te begeleiden
  • Nuttige en duidelijke correctie te geven

Voorwaarden

Leiders moeten deelgenomen hebben aan de tweedaagse cursus Ontwikkelen en implementeren van een cursus Outward Mindset.

Voor wie?

Managers en leiders op elk niveau van een organisatie. 

Aankomend leiders en managers

Schrijf je nu in voor een workshop!

Workshop materiaal

VRAAG HIER EEN WORKSHOP AAN

Met het achterlaten van uw gevens gaat u automatisch akkoord met onze privacy policy.

Heeft u een vraag?

w

Whats app

06-41042819

Telefoon

06-41042819

Email

info@mindsetatwork.nl

Contact fomulier

Mindset at Work